Increasing lot size in meta trader 5 - Page 8
Page 8 of 8 FirstFirst ... 45678
Results 71 to 77 of 77

Thread: Increasing lot size in meta trader 5

  1. #1
    Rookie
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    forex
    Posts
    658
    Promo (¢)
    3,760
    Thumbs Up
    Received: 20
    Given: 0

    Increasing lot size in meta trader 5

    Dear Frields,
    Do you know that if we are trading in meta trader 5 then we can increase our lot size whether the market is far from the place of your opened trade. I discovered this thing when I was participating in the demo contest of Mt5 king, that is held with Roboforex.

    Let me tell you this thing in simple example. I was trading with low leverage and the capital was 1000$, I couldn't open the trade with more than 2.50$ volume. But I saw people were trading with 5$ and 8$, I was amazed that how it can be possible. But when my trade was in profits and I opened one more trade with 0.50$ then I saw that my profits decreased a little and then the trade became 3$ instead of 2.5$, it means that 0.50$ lot added in my 2.5$, if we follow this rule in the winning trades then we can win at least king MT5 contest, in which the highest volume trader will win.

    Friends, what are your opinion regarding this matter?

    Not allowed!

  2. #71
    Banned
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    304
    Promo (¢)
    0
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 4
    i think this is because of lot size . and this is same issue of mt4 as well so there is nothing wrong with mt5 and if i think you have low leverage means you can get lot price of pip movenmetn like some pair of 10 pip means 1$ how ever some pair of 1 pip means 1$ but because of low leverage the will decrease more as 10 pip = 0.1$

    Not allowed!

  3. #72
    Banned
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    304
    Promo (¢)
    0
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 4
    MetaTrader 5 stage is viewed as an augmentation of the stage MetaTrader 4, so we find that the MetaTrader 5 contains a few highlights that are not found in MetaTrader 4, but rather likewise should contain deserts There is no there must look at the stages as far as points of interest and burdens

    Not allowed!

  4. #73
    Banned
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    3,264
    Promo (¢)
    0
    Thumbs Up
    Received: 34
    Given: 18
    In meta trader 5 trading platform when you are open a trade with same pair again then its add to previous lot size size. Its means if you are open 1 lot size first on Euro and then again open 0.50 lot size then its add on the previous trade and your trading is now adjust with 1.50 lot size. In meta trader 4 your trade is open separate but in mt5 its adjust on previous trades.

    Not allowed!

  5. #74
    Trader
    Join Date
    Oct 2018
    Posts
    2,017
    Promo (¢)
    3,750
    Thumbs Up
    Received: 10
    Given: 6
    mt5 is little bit different but i think there are two types of mt5, in one when we have current order and we use same pair and same direction order just lot size added in that order and if you put opposite order from that order your lot will deduct its simple mt5. and somehow we have hedge also where we can put different orders like mt4

    Not allowed!

  6. #75
    Registered user
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    1,643
    Promo (¢)
    1,005
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 2
    We can increase lot size in mt5 without having to open a new position I have seen this feature in mt5 and I must say that it's a great feature that will make things more easier, for example if we want to close that trade it can be close with a single click we don't have to close several trades like we do in the mt4 terminal.

    Not allowed!

  7. #76
    Registered user jamey's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Posts
    813
    Promo (¢)
    -1,035
    Thumbs Up
    Received: 7
    Given: 12
    MT4 is used on the MT4 mobile phone which is different from that, because phones generally have very limited specs, so all the features can not be added to the mobile features, most often used files of MT4 must be read through the mobile MT4. This is a very new strategy, I think I never heard of this strategy Rina Jee. Personally I like to trade by following market trends. Such trading strategies are very different from my own analysis and trading strategies. For this, I will try to test this strategy and hopefully you will add more screenshots in this near future.

    Not allowed!

  8. #77
    Registered user xauyuro's Avatar
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    182
    Promo (¢)
    60
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 42
    Quote Originally Posted by mehwishraheel View Post
    Dear Frields,
    Do you know that if we are trading in meta trader 5 then we can increase our lot size whether the market is far from the place of your opened trade. I discovered this thing when I was participating in the demo contest of Mt5 king, that is held with Roboforex.

    Let me tell you this thing in simple example. I was trading with low leverage and the capital was 1000$, I couldn't open the trade with more than 2.50$ volume. But I saw people were trading with 5$ and 8$, I was amazed that how it can be possible. But when my trade was in profits and I opened one more trade with 0.50$ then I saw that my profits decreased a little and then the trade became 3$ instead of 2.5$, it means that 0.50$ lot added in my 2.5$, if we follow this rule in the winning trades then we can win at least king MT5 contest, in which the highest volume trader will win.

    Friends, what are your opinion regarding this matter?

    I am not very familiar with MT5. I have tried but felt uncomfortable and still confused by using tools or rules in using MT5. as far as I know, we can only make 5 orders or open positions at the same time with the same lot.CMIIW :)

    Not allowed!

Page 8 of 8 FirstFirst ... 45678

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •